Честита Баба Марта!
От залеза червен изплетох
ширит за нощната луна.
От слънце бяло пък оплетох
ширит за другата страна.
Качих ги горе на луната
и там от двете ù страни
ги пуснах долу към земята
напук на земните злини.
И мартеницата позната
огря небесния ни двор.
Във нея вплетох аз луната
в космичен мартенски декор.
И мартеницата небесна
виси над китната земя.
От таз картина - тъй чудесна,
Вселената се чак засмя!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Поздрави от мен!