Сложи си скъсаните дънки,
сандалите обуй и скачай.
Монети в джоба нека дрънкат –
бъди на Времето сираче.
Танцувай в градската градина
и във фонтана влез – „неволно“.
Усмихвай се на който мине,
играй под сенките фриволно.
Въргаляй се в тревата мека,
на гълъбите хлебец мятай.
Тръгни по слънчева пътека,
сред вихъра на южен вятър!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados