Недей да събуждаш детето от ангелски сън!
Сега то играе с герои от книжките детски
И сигурно тича по млечния път, а навън
го гушкат и пляскат му всички прекрасни човеци.
Недей да събуждаш детето, пък нека е късно!
Заспало на пук на ужасните наши скандали.
Сърцето от крясъци, сигурно ще му се пръсне
Ако не може в съня си за нас да забрави.
И най-вероятно когато отвори очички
Пак ще се смее, защото децата забравят
Ще каже че бил е герой и са пляскали всички
А млечния път ще остане за друг ден, да чака.
Недей да събуждаш детето, защото не можеш
Деня му в мечта да превърнеш, когато кошмар е
И най - вероятно заспало - щастливо е още
А мама и тати, в съня му , отдавна ги няма.
© Деница Гарелова Todos los derechos reservados
То си ми е празник!