НЕДЕЛНА МОЛИТВА
Навън е тихо...
Слънцето огрява,
ала не бърза – сънно се протяга,
край тъмните прозорци се прозява
и кротко на первазите им ляга...
Неделя е!
И времето е спряло
в очакване на идващата утрин.
Трамвай далечен прозвънява вяло,
сърдит, че толкоз рано е събуден...
В окото на врабче светът се вглежда
и вижда нещо там...
Ала какво ли?
В килията един човек с надежда,
изправен...
пред иконата се моли...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados