Часовникът тиктака наобратно,
небето е като памук на клечка.
В китарата фалшиво скърца вятър.
Слепец измисля хапче против вечност.
По петъците вечер плъзва скука
и на любовни страсти си играе.
Два ангела, открили махмурлука,
за чаша водка проиграват Рая.
От огледалото надничат врани
и грачат непознати отражения.
Във събота ме заразиха с нямане,
ала неделя не е ден за сътворение.
© Христина Мачикян Todos los derechos reservados