НЕДОРАЗКАЗАНА ПРИКАЗКА
В едно незнайно царство, някъде далеч на изток,
отдавна – някога, когато времето бе някак спряло,
живял спокойно (а сигурно и все още съществува)
магьосник мъдър и прочут… но и тъжен сякаш!
Тя влезе с тихи стъпки в неговата малко тъжна приказка…
Разпръсна с искрената си усмивка ледения мрак на зимата,
докосна с топли длани залеза - като с вълшебна пръчица…
и приказката малко тъжна стана толкова красива!
Не беше ли това принцесата далечна, която вечно търсеше магьосника?
Или красивата Снежанка, от Коледния старец дълго неоткривана?!
А може би добрата фея – самодива, скрита в полета на изгрева…
Не знам… но този маг откри в приятелството нежно вечна истина!
Захвърли тъжният магьосник древната, ненужна вече мистика,
открил житейски смисъл след години търсене и скитане –
не приказката тъжна да превърне във горчива истина…
живота хаотичен да превърне във вълшебна приказка!!!
02.01.2007
© Даниел Цокев Todos los derechos reservados