Р. Чакърова
... и тъй като Януари си тръгна (почти),
и тъй като аз остарявам (напълно...),
и тъй като все още имам мечти,
скатани на топло под шала ми вълнен...
... и тъй като още обичам цветя
(дори и сама си купувам (във сряда...)...),
понеже все още у мен пролетта
понякога (даже и вторник!) отсяда...
... и тъй като вдявам конец с очила,
(мисловно – съвсем пък не вдявам...),
и тъй като още размахвам крила,
посвирвам, пописвам, попявам...
... поплаквам, подсмърчам... Кръгом – и напред!
Посока все още намирам!
По пътя се влюбвам в моряк и в поет...
(с две думи – все още подбирам!)...
... та... Исках да кажа... (Е, ха де... Какво???...)
Виж... Някой оставил ми роза!?!?...
Простете, забравих... – едно ли са, сто?...
Неее! Нямам изобщо склероза!!!
Лондон 29/01/2017'
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados