30 jul 2024, 23:05

Неизплакана балада 

  Poesía » Filosófica
99 0 0

Не искай от живота чудеса,

а скромна, тиха, сдържана наслада.
Дори за посребрената коса
настъпва неизплакана  балада.

 

Ненужните капризи изхвърли
и слей душата с волната природа.
Сърцето изтерзано превържи
и приседни на слънцето на свода.

 

Не бързай да превземаш светове,
а взирай поглед в днешните повели.
Пътувай и превземай върхове, 
но не забравяй родните предели.

 

Не искай от живота чудеса,
а пристан тих и чакана прегръдка.
За тази непреходна красота,
раздай блажена и последна тръпка.

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??