Нейде в Южните морета...
... и рибите, и светлините
планират ниско над водата,
и вкупом хукват след вълните
да гонят слънчевия вятър...
Просторът ги влече омаен,
нощта разголва звездна пазва,
а в миг, докоснало безкрая
и в огън Слънцето залязва...
... О всичко е така прекрасно:
море и вятър!... Светлината!...
Небе оранжево и ясно...
...и...,
...и дивият възторг в душата!..
Едно време в Южните морета
© Коста Качев Todos los derechos reservados