Слънцето се скри,
събуди нежна нощ,
прах от хиляди звезди
изпълни я със мощ!
Разтвориха се крехките ù устни –
куп червени орхидеи и шарени цветя,
толкова раними, но изкусни,
на художник сбъдната мечта!
И отгоре придружава мрака,
лента черно-син сатен,
зората я изпраща, здрачът чака
да изникне преди нея пак след бъдещия ден!
© Нощна Сянка Todos los derechos reservados