Да трупаме вещи, нека трупаме още!
Дали са ваш'те или наш'те -
значение няма никакво!
Да трупаме още кости и мощи,
да трупаме тонове, но от тях какво?
Нещо можело некогиш да се ползва.
Нека трупаме, влачим и да търсим полза
в килери, кашони, шкафове и сандъци -
пълни с какви ли не човешки боклуци,
които там седят и чакат употреба.
Нека трупаме още, че с тях да ни погребат.
© Николай Todos los derechos reservados