"Като няма хляб, да ядат пасти!"
В този показен шум на гърмящи фанфари
на лустросани рицари с дървени пики
и със броня, и с каска, отгоре и маска,
но без флаг се явяват на всички турнири.
Но пък конят изправен на задни копита
цвили ядно и иска да хвърли ездача.
Отстрани стар измамник залози събира,
а до него ехидно изчаква палачът.
От тълпата се носи величествен възглас
на безплодната гладна възторжена каста.
Нека зрелища с кръв и герои да има,
няма нужда от хляб, ще си хапваме пасти...
© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados