В гънките на главният ми мозък,
червейчета малки се нагнездили,
пир си правят, дори се веселят,
хранят се от моите фантазии.
Понякога главата ми гъмжи,
чувам странни звуци, музика,
и чудя се какво се случва с мен
побърква ме таз цялата динамика.
От где се взеха тез гадинки малки,
душевният ми мир да нарушават.
Понякога човъркат в съвестта ми,
напрягат ме и мира ми не дават.
Друг път се кротват и мирясват,
тогава чуден е за мен светът.
Спокойствие в душата ми цари,
тез гадинки, май че са добри.
© Йорданка Василева Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ужасно е да намираш интересни неща в главата си и да не знаеш какво правят там »