Една жена, когато за теб е всичко -
въздух, слънце и вода и хляб,
ех, колко е тъжно и нелепо, брат,
ти да си за нея нищо -
просто мръсна морска пяна,
лизнала седефен бряг!
Не питай дали е това измама -
за нея е непотребна, грозна е навярно,
но си е твоята любов с обратен знак!
Прегръщай я, целувай я различно -
само в най-дълбокия си сън,
там, където упоил си това момиче
с пресекващ, тих, сърдечен звън ...
© Валентин Василев Todos los derechos reservados
ти ще разбереш....