Развиделява.
Още полумрак е.
Превитите дървета се изкашлят.
По голите им бронхи
кукувича прежда е загърнала клонаците.
А прихладнява.
Червена мокра топка слънце се измъква
от рошавия облак.
Порозовява.
И е време да си ходя.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados