Желание във вените ми блика.
Очакване във въздуха тежи.
Не чуваш ли? – Пак с мисъл те повиках.
Защо се бавиш, пътя ли сгреши?
Какво да кажа още – да повярваш,
че тази нощ вълшебства ще роди?
Разсъмва се. Край мене хлад повява.
Бледнеят непогалени звезди.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados