Непоколебимост
Устойчивост и равновесие.
Увереност.
Убеденост - твърдост и установеност.
Позиция са те - на ума и волята.
От колебанията умствени,
от тревожността - се ражда
Увереността.
Зоната на "да" и "не" - портал са,
Зона на Небето.
В тази зона, в тоз портал - научи се
Ти да се намираш.
Там ще се научиш на устойчивост,
На равновесие.
Там напред-назад се "движиш",
Налево и надесно.
Тук себе си - света познаваш.
Учиш се решения верни да приемаш.
Не знаеш, но - мислиш ти, не бързаш.
Това е мъжки дух, ил просто дух.
Безкористен, свободен, отговорен.
Природата - във нея се увереността намира.
В природните твои дела.
Смело научи се да гледаш света.
"Лошото" що го наричаме, от него
Новото се ражда - доброто и красиво.
Слънцето и светлината, за всички -
Даром - увереност придават през деня.
А увереността нощна идва от ума.
От печката през зимата студена.
От дрехите тогава също - идва квант
Увереност - сигурност - комфорт.
Използвай тез условия - запълвай
"Дупки" неизбежни.
Увереността намира се къде?
В закаляването, в тренировката.
Сестра е тя на мъжеството.
На смелостта и дързостта.
Студено е, а ти търпиш - претърпяваш студ.
Брат ти ставаш на природата.
Приятел ставаш и за миг другар на
Животните прекрасни - куче, котка,
Горски вълк.
На ветрове студени, на водата, на реките,
На снега.
Когато с тях общуваш.
През зимата Нивенна властва - а ти
Се "храниш" чрез търпение.
Парадокс - във твойто "лошото" това, в студа - ти намираш сила, бодрост и увереност.
Топлина вътрешна и воля в теб тогаз се ражда.
Погледът с природата ни свързва
Най-напред.
После ръцете, що за хващане са
Жадни. Пипай и гали, когато имаш
Време предметите домашни.
Краката после следват - ходене им
Дай на тях, стоене, нека мускулите техни
Изобилно да се хранят.
Движение всяко, работа и дело -
Упражнение - смятай - е това за твойто
Тяло.
Кога непоколебимост придобиваш?
Когато се тренираш, упражняваш, мислиш.
Природата обичаш и използваш.
Въздух, вода, земя. Хората почитай.
Животните, дървета и растения.
Учи се да се устремяваш, да действаш.
В равновесие живей, що мисълта и
Волята пораждат.
За боговете не забравяй.
Пей скромно и прославяй
Устойчивост ще придобиеш.
Твърдост - непоколебимост.
Мисълта и волята ги дават.
Твоите дела.
Слава на Велес!
На Лесничея слава.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados