Знам, че не е любов, но ме прави безсънна,
нощем тихо рисува по тавана звезди.
И във стаята малка, непрогледна и тъмна
влиза цяло небето, с милион светлинки.
Не е точно мечтата, дето в шепата стискам,
но ме връща в света ми, в който можех преди
да мечтая, да бъда светлина и усмивка.
Пътя сбъркам ли, казва просто с нежност "Сгреши".
Не прилича изобщо на пожар, ни на огън,
но когато ми липсва, ставам пепел и прах.
Всичко в мене изгаря до нечувана болка,
нямам даже сълзи да заплача със тях.
И не искам да зная всъщност как се нарича,
то е чувство, което пълни моите дни.
Във очите ми свети, и е тъй безгранично,
а се сбира в едничка, малка думичка... "ти".
© Жанет Велкова Todos los derechos reservados
Любовта има своите лица,djudjii - приятелство, интимност, духовна връзка...Когато Тя свършва , започва царството на страха. Без Любов хората се превръщат в бродещи мъртъвци!...
Нека това прекрасно чувство да пълни сърцето ти! Нека да го има!