Събуди ме с целувка тази сутрин самотата
и прошепна тихо в моето ухо:
„Ставай, мила, искам да ти покажа нещо за награда
задето беше с мене досега”.
Отворих с надежда своите очи.
Тя може би решила е да вдъхне свобода,
да ми покаже нещо, което не горчи…
Може би да си тръгне е решила.
Изправих се и тръгнах смело да вървя.
Тя крачеше пред мене гордо
и както тихо беше, изведнъж запя
и още повече ми стана бодро.
Отвори входната врата
и ме покани още малко да я придружа.
Вървяхме плахо през безброй погледи,
видяхме спомени и безброй сълзи,
нагледах се на болката,
която оставила е в хората
тази груба самота.
Накрая спряхме пред врата отворена.
Отвътре носеше се смях.
Смях някак си познат и в спомена
сълза кристална аз пролях.
Вгледах се в стените розови
и гледайки това видях
как ръцете му около мен бяха обвити,
от щастие сиях.
Сепнах се внезапно и попитах я
„Какво се е случило, самота”,
а тя усмихната помилва ме:
"Току що запознах те с любовта."
© Полина Петкова Todos los derechos reservados