Преди година в Техническия университет
загуби работа професор със силен дух и чест.
Злото изглеждало привлекателно и лесно -
съпругът на бивша министърка безчестно
го изкушавал неморално с него да постъпи -
опитал се да накара професора да отстъпи
от моралните си принципи, от ценностите,
да позволи да стане една от нередностите -
без явяване на държавен изпит да получи
положителна оценка, да го пусне без да учи,
под натиск, с протекцията на властта,
но той му отказал в името на съвестта!
Браво, той явно има устойчив морал,
но че такива рядко се срещат ми е жал!
http://www.silnabulgaria.com/министър-уволни-преподавател-отказа/
© Георги Todos los derechos reservados