Огнено диша
лятната жега
зад онзи хълм.
Изпепелява
в черно листата
до бял салкъм.
В миг изпарява
потните кожи
в кристали сол.
И те изгризва
до невъзможност
да грабнеш гол
Златната ябълка
между листата
изпод носа
на този хищник
със гърло-огън
и лед в гласа.
И ти намяташ
гореща сянка
над потен скалп
и за водица
и нежен полъх
се би продал.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados
Тази година е изпитание за земеделци и овощари.
Че кой би вместил толкова чувства в рамката на няколко стиха?
Хубава, бих казал безупречна класическа музика и спойка между ритъм и рима.
Поздравления, Павлина!