Невинна и наивна
Родих се невинна като всеки -
поела първия си земен дъх,
душа невинна в тяло на новородено.
Растях невинна и наивна -
дете игриво, палаво, щастливо.
Душата ми трептя
и всеки земен ден
градеше в тялото си кула от мечти -
и всяко утро прибавяше нови -
така направи си Духът ми в мене храм!
А времето започна скрито да руши
една по една мечтите...
Сърцето блъска се с житейските неволи,
а разумът упорито пази една-единствена мечта.
Така с годините храмът в мен запустя...
Духът ми все по-радко се спира пред мечтите!
Духът ми летеше и се бореше с едничката своя мечта -
да промени света!
Умора е моята дреха,
в която си скривам сърцето,
а душата ми все така млада -
гради ли, гради в мен суета!
А пясъчните кули се рушат...
Родих се невинна, растях наивна,
а сега уморени клепачи притварям виновна,
защото смятах, че ще мога да променя света!...
© Сашка Нешева Todos los derechos reservados
С обич!