Невинност и лъчи,
искри и лед...
Дошъл е март. Пристъпва пролетта,
усмихната като зарадвано дете.
Копнежът на стаените дървета
едва проблясва
в сребърните шепи на снега.
Но идва слънце,
идват цвят и радост
и губят сила зимните мъгли.
Ликуват крехките листа на кукуряка,
звънят за сбогом снежните сълзи.
И синьо късче от небето е облякла
събудената пролет - за късмет.
© Мима Иванова Todos los derechos reservados