Наслаждавам се на твоя лик,
на тез очи изпълнени с надежда,
всеки час с теб е кратък миг,
красотата ти със сила ме зарежда.
Наслаждавам се на твоите думи,
на твоя изказ, реч и смях,
макар да няма нищо помежду ни
за мен си ти обляна в звезден прах.
Наслаждавам се на всяка мисъл,
на всеки сън, илюзия мечта,
в твоите думи тъй съм се улисъл,
че забравям невъзможната съдба.
Наслаждавам се, но ставам тъжен,
проливам мъничка сълза,
защото знам романът чужд е,
роман за него, теб и любовта!
© Димитър Кожухаров Todos los derechos reservados