23 sept 2013, 17:49  

Нея 

  Poesía » De amor
520 0 4

(Точно тази жена)

 

 

Един ден
с топъл полъх на вятъра
върху паяжина,
уловила като в сребро
малка капчици
неизпита роса от тревата,
срещна нея -
жената,
която постла му легло.

 

Този ден
преобърна безмера застинал
и си каза: "Намерих я!
Господ ме чу!"
Когато
се върна от космоса си,
простинал от истини,
вечеря
с жената,
която не чакаше друг.

 

И си знае,
пътят му е трева излиняла,
изпотъпквана в топли нощи
от възбудени телеса,
но когато
смъртта на перваза застане,
очите ми ще затвори
точно
този жена. 

 

Публикувано във:

© e-Lit.info Сайт за литература, 2021

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??