Боли ме, знай, че ме подлъгваш само,
подпирайки се нежно пак на мойто рамо...
Напразно даваш, знай, на мен надежди -
да бъда твоя бляскав рицар във одежди!
И чудя се какво да правя?
Как себе си от тази болка да избавя?
Дали си струва да заложа всичко?
Или пък ще загубя и за мене ще остане -
НИЩО?!
© Васко Филипов Todos los derechos reservados