Интересни същества сме хората.
В света, изпълнен с живи чудеса,
подчинени кротко на умората,
сами изобретихме скуката.
С риск да ви разстроя, здравомислещи,
див карнавал е в моята глава.
Самбата пулсира, в ударни тупти
и цветните вълни са на стада.
Пищната фиеста страстите тресе
и гъвкави тела се вихрят в такт.
Непрестанни ритми вият си трасе,
възторгът шества от зори до мрак.
Сменят се сюжети, спират ми дъха,
дефилират школи– висша лига.
Кулминации възнасят ми духа,
и по кралски рейтинга ми вдигат.
Тронът и властта ме изтощават, знам.
Грипна треска мъчи ме сезонна.
Морен тръпна в сгорещяващия плам,
жертва на фантазия разломна.
© Светличка Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ужасно е да намираш интересни неща в главата си и да не знаеш какво правят там »