Аз не искам да бъда твой роб,
нито твой господар и тиранин!
Любовта е по-вечна от гроб,
но когато с любов я нахраниш.
И не вярвам в добрия диктат.
Гасне чувство, родено насила,
и илюзии вредни цъфтят,
там, където диктатът е смисъл.
Любовта свобода е, не власт!
Тя душата във клетка не свива.
Всяко чувство за собственост в нас
я отблъсква. Затуй си отива!
21. 06. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков Todos los derechos reservados