НИЕ И НАШАТА ДЪРЖАВА
На никой Господ да не дава
такава скапана държава!
Във всички нейни институти
нахълтали са все хайдути...
И тая хубава страна
попарена е от слана!
И тука цял един народ
живее кучешки живот!
Престъпници и мафиоти
завзеха всички важни коти...
Законът тука не важи!
Заринаха ни със лъжи лъжи!...
... Щом падне нощната тъма,
заключваме се у дома
и разни тъпи идиоти
разграбват нашите имоти...
О, няма кой да ни помогне
и тия изроди да погне,
в държавата да сложи ред!
И пак да тръгнеме напред! О, тия „мутри и борци”
направиха ни на овци!
И така, на самотек,
загива честният човек!
А тая българска държава
за мене пет пари не дава!
О, трябва да съм идиот,
за да остана патриот!
© Христо Славов Todos los derechos reservados