Ние, жените!
Иде празник на жената...
Иде празник на любовта...
Ние, жените сме много потребни!
Вкъщи. Във кухнята – чудеса да творим
и всякакви казуси – едри и дребни,
със вещ майсторлък и любов разрешим...
Във спалнята – най-съкровеното ложе –
съвсем други "изделия" ние творим...
Със щастие, но без нас отново не може
с любов наш'то бъдеще да сътворим!!
Във службата вече жени допринасят
освен за уют и добър микроклимат –
на всяко ниво – с делáта си внасят,
и управлението с мъдрост обсипват!
А има ли празник да не може без трепет,
който всяка жена събужда в мъжете?
А тангото ще води ли някой със шемет
ако не е прегърнал жена във ръцете?!
И така Бог създал и мъжа и жената,
но редом да бъдат във всеки момент!
На силния пол уж е вложил правата –
а всъщност жената била еквивалент!!
Може всичко да прави и то безпогрешно,
без нея не може във никаква сфера!
Затова, помислете, мъже, и то спешно –
да я компенсирате с нещо потребно!!..
Не с вещи скъпи или круиз в Танганайка,
нито с думи – вътре кухи и много омайни!
А с внимание, нежност и вяра безкрайна,
Опора бъдете, закрила, любов многотрайна!!!
12.02.2018
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Извинявай,Меги,че твоят коментар е бил "затрупан" между другите автори и с такова закъснение го видях....