“Нищо няма да промени света”
Изкрещя гласът ми
И топката в корема ми затанцува
Забързана
Надолу по стълбището
Се спъна
Рикушира и прехвърли двора на отвъдното
След нея тичаха децата
Надолу по улицата
И смехът им се смеси с двигателите
На камионите
Всичките пресякоха премазани
Кръвта им се качи на магистралата
И ме настигна
Събрах я в шепите си и отпих
„Наздраве, родители”
Гласът ми утихна
Утихнаха празните улици
Слънцето се скри и невидимо
Чудо се опита
Но нищо няма да промени света
Всяко чудо за три дни
02.11.2006
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados