Тридесетият кръг на ада,
а аз още съм жив,
никаква земна наслада
не променя характер ръждив.
Глътка въздух
и пак във калта,
смешното, тъжно безмълвие
води със себе си лудостта.
Една душа - отворена книга,
дребен, нищожен живот
без смисъл и без интрига,
замислена тъжна усмивка,
спомен от самотно детство
светли хоризонти закрива,
прогонва всяко вълшебство.
Безконечна тъга,
замъглено съзнание,
пречупена на две съдба,
кретаща в измислено сияние,
разговарям с небето и със звездите,
отвътре нашепва сърцето:
бори се да сбъднеш мечтите.
© ShamelessDreams Todos los derechos reservados
БОРИ СЕ да сбъднеш мечтите.
То и друго ти казва, послушай
и в себе си чуй гласа на звездите.
Илюзии и полуистини самотни,
не се лекуват със въздишки.
Сърцето знае всички истини,
от тебе нищо няма да скрие.
Ще ти посочи грешките строго,
може малко и да те нахока,
а после много тихичко и просто
ще ти начертае вярната посока.
Послушай сърцето си, приятелю,
често с него допитвай се нощем
и веднъж реши се, тръгни в оная посока,
която за тебе е посочило.
Ще намериш по пътя си, обещавам
ще намериш себе си истински
и рецептата за всички дни,
които със съдбата ще забъркате.