Ще дойдат по-различни времена.
Внезапно ще прогледнат всички слепи,
бащите ще се върнат от война,
ще бди сред простосмъртните Асклепий,
Горгоните ще дават свойта кръв,
от дясната им гръд събрана даром.
Ще се превърне мишката във лъв,
сменила примирението с ярост,
Вулкан ще спре за гневни богове
да лее тежки лъкове и копия,
ще избуят жита и плодове
на мястото на черните окопи.
Брат брату ще е вълк и затова
във глутницата с рамо ще го брани,
ще пее вятър в мократа трева
и песента му птици ще подхванат,
ще дойдат дни, в които на човек
ще можеш да разчиташ на подкрепа.
Ще бъде скоро - най-много след век.
Но ние с теб тогава ще сме пепел.
© Ели Todos los derechos reservados
Красиво..с надежда