Ще мога ли с тебе да свикна,
със тебе – в която се спънах?
Дано! Но в процеса на свикване
дано да не ми омръзнеш.
А зная, че рискът си струва.
С очи ме разтваряш, разтваряш
и всички обичани чувства
ми дават утеха и вяра,
че мога и с мене да свикна
и вътре във мен да не зъзна,
и даже в процеса на свикване
аз няма да си омръзна.
© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados