В ден един срещнах
по неведоми пътища
Безстрашната -
равен на мен
човешки еквивалент,
скрит по Волята на Бог
в малък на ръст човек -
жена японски тип -
изящна, фина ножница
на меч свещен -
японска катана -
излъчваща съсредоточеност
благородна на хладна стомана,
калена в най-жежкия огън Божествен...
Когато загубя земната си дреха -
тя ще ме наследи!
И ще се наредят свещени камъни -
жертвени, бели,
на еволюцията земна човешка,
за да минат по тях Човеците
с белите мисли заслужили.
Човек след Човек,
Вълна след Вълна,
Камък след Камък,
за да няма край
Пътя на Служенето!
© Есфир Асфар Todos los derechos reservados