10 oct 2017, 11:09  

Нощ 

  Poesía » De amor
534 0 1

На И.

 

И тази вечер няма да заспя,

за да те гледам как до мен си се сгушила,

ще остана буден до късно през нощта,

а ти в прегръдките ми ще си се притаила.

 

Ще гледам дълго твоето лице

и нежно с устни аз ще го целувам,

ще милвам твойто тяло с моите ръце

и тихо в полумрака ще му се любувам.

 

Ще си играя много с твоите коси,

по ръцете ми едвам треперещи широко разпилени,

ще гледат жадно моите очи

твойте устни аленочервени.

 

Нежни думи в тишината ще шептя

и ще ги повтарям дълго време,

но най-накрая кротко ще заспя,

спокоен, че спиш спокойно ти до мене.

 

И ще сънувам много скоро как се любим,

тела горещи силно сплели,

разсъдъка в съня ми ще изгубим

от страстта изпепеляваща обезумели.

 

На сутринта, когато отвориш ти очи,

"Обичам те!" аз нежно ще продумам,

на лицето ми усмивка лека ще личи,

от спомена за нощите със теб една след друга.

© Мирослав Драгоев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??