Аз ходя сам в нощта.
Това е истината
и не смея да изкажа
що в ума ми щъка,
но ще кажа сега:
Това е нощта на луната
и белите облаци перести,
туй е нощта на звездите
блестящи.
Аз тътря се
във тази тъмна нощ
без да знам дали ще стигна
закъдето съм потеглил.
Това е тайната велика
на нощта и нейните илюзии.
© Илия Иванов Todos los derechos reservados