22 abr 2009, 12:05  

Кладенец 

  Poesía » Filosófica
663 0 0

Кладенец

 

Там до кладенеца, 

щом успя да стигнеш.

Пожара в устните,

ще угасиш.

Но виждаш някой,

кофата задигнал, 

тогава спускаш се 

да се спасиш.

 

Ето вече си до нея близко,

и макар по пръстите,

да капе кръв,

щастлив си ти,

че си намерил изход.

И все едно че покоряваш връх.

 

Как сега, как сега,

Как сега, ръцете си 

ще пуснеш?

Как вода ще загребеш?

Навярно няма 

по жестока участ.

Във кладенец

от жажда да умреш.

© Кристиян Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??