Денят широко се прозя
и метна се на конче звездочело.
Намята плътен шал нощта,
приспива птици и цветя умело.
С фенерче светулка блести,
звездици палуват на тъмно небе.
Превърнало в ноти мечти,
цигулката своя настройва щурче.
Заспива кротичко дете,
в съня дори и полетът е лесен.
Часове наред нощта плете
от свойте тайни пак вълшебна песен.
© Мария Todos los derechos reservados
Поздравления!