Нощна кралица
Феерия от тъмни и хладни цветове,
като откъснати от реалност светове
описват Нейната фигура идеална
за нощта образ сакрална.
Вирее и се носи сред пелени,
гледайки я, забравям за идните дни,
отдавам се на мига сладострастен и див
на удоволствието от диханието, в което си жив.
От обръчи светли тя се оковава,
на дивото в смиреността не прощава,
а само те чака... и дебне
в съня ти като демон да влезне.
А всъщност... е страхлива и кротка сърна,
естествена, ароматна... стръкче трева,
крие се Тя зад облаци плътни,
готова да събуди и кошмарите смътни.
Гледай я ти, докато полудееш,
знай, че за Нея во веки ще тлееш,
от лудост за Нея вятъра ще гониш,
а Тя ще бяга, колкото и сълзи да рониш.
Тя не е просто Нощна кралица...
летяща свободно волна птица...
Тя носи чара на всяка жена...
и се нарича просто... Луна...
© Мартин Ман Todos los derechos reservados