Нощна София
Облян е центъра от светлина.
Фойерверки летят във висините.
Като светулки над покривите в нощта
проблясват и угасват им искрите.
,,Рицар" празнува постигнати успехи,
заобиколен от мълчалива свита,
с лъскав костюм, не прашни доспехи,
доволен, пиян, нахранен до насита.
По булеварда потока от коли
препуска в бясна надпревара,
като буйни пролетни води
с шума на водопад, като Ниагара.
А някъде там в покрайнините,
загледан на огъня в летящите искри,
клошар - корифей през младините
изживява залеза на последните си дни.
© Никола Яндов Todos los derechos reservados