Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )
А: Духът от обичта пленен
те чувства съкровено бяла.
Защо е дълъг всеки ден?
Аз искам те пред мен изгряла.
Без теб в деня съм натъжен,
макар и слънце да блести.
От теб съм само възроден.
Нощта превръщаш в радост ти.
С: Щом пак огрее този свод
звъна на първите щурци...
Ще тръгна аз да търся брод,
понесла в мрака сто венци...
Ще тръгна аз, като листец
сама сред този южен злак...
Ще сбирам стръкчета синчец
и пак от теб ще чакам знак...
А:Луната се усмихва - тя,
за теб нашепва ми с надежда.
Звезди подсказват със мечта
за нашата вълшебна среща.
И бързо в мене любовта
във птица се преобразява.
Към теб политам... С красота
ти там очакваш ме всеслава.
С: И тихо в нежната тъма
с вид призрачен ще дойдеш ти...
Ще спреш, изгубил си ума,
погубен от любов почти...
И в тази тъй красива нощ
с възторг ще видя този свят...
Ще чезна мило в твойта мощ
и цяла ще съм само цвят...
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados