Товарът на дните руши моя дом,
последните спомени глухо дочувам,
полиците с книги, бутилката ром,
о, своето минало как бясно жадувам!
Познати лица, непознати мечти,
картини, потънали в прах от години,
погубени стонове от много сълзи,
откривам сега в този свят на робини.
Разкъсани кукли и стаи без порти,
тъй близки за мен, но и чужди, без плам,
дома през онези сиви прозорци
съглеждам и тайнствено връщам се там!
28. 02. 2008 г.
© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados