Носталгия №1
Далече съм!На много километри!
Не знам в кое безвремие съм спрял!
Мен тука чужда буря ме обветри!
А казват хората, че съм успял!
Край мен е всичко безнадеждно чуждо...
Не чуствам покрай мене топлина!
От топли спомени аз имам нужда,
изгубен съм в далечната страна!
Аз нравите, езика не разбирам
и няма на какво да се опра!
Учудено пред всяко нещо спирам...
Безвкусна ми е тяхната храна!
Макар, че се държат добре със мене.
И всякак гледат да ми угодят!
Но Самота велика в мене дреме,
горчилките и няма да заспят!
19.05.2005г. Техеран
© Христо Славов Todos los derechos reservados