Животът ни - разплата тежка.
И вътре в нас, и вън - борба.
Изглежда, туй е неизбежно.
и е по-силно от Съдба.
Проклинай и бъди му верен,
привиквай и се противѝ;
понасяй до неимоверност
и в ужаса се вдигай - жив!
Пресътворявай се; изгрявай
из мрачинността си, както
подир гонитба до прегряване
дубълът постига кадър.
Така в императивност нова
подвизавай се и вмествай ...
Човекът тъй се комплектова
за чудното Възшествие!
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados