Тя е ослепително красива
във феерична рокля с цветовете на дъгата,
слънчев плащ раменете й обвива,
диамантена корона краси й главата.
Седи в трон от чисто злато,
оттам Тя внимателно наблюдава,
чака точния момент, когато
стрелките дванадесет наближават.
Тогава тръгва по пътя млечен
със своята звездна колесница
да направи ритуала вечен -
смяна на стара с нова царица.
С богато наредени маси
чакаме я с нейната мощ,
в къщи, накипрени с много украси,
да сбъдне мечтите ни среднощ.
В дванадесет, на часовника последния звън
вдига пълните догоре чаши,
от очите сълзите потичат навън,
показват голямото щастие наше.
Тя е вече тука
Новата година - Новата надежда,
в небето озарено фойерверки пукат,
светът в очакване към нея поглежда!?
© Никола Яндов Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: