18 may 2016, 21:52

Нова притча за Адам и Ева 

  Poesía
553 0 4

Ева знаела английски,
българин пък бил Адам.
По законите библейски,
в Рая срещнали се. Знам.

 

-How are you- попита Ева,
а Адам се разгневи.
-Я си работата гледай -
той отвърнал с гняв почти.

 

- Sorry - казала жената.
А Адам, пак не разбрал:
- Тук съм първи, а не втори!
Нямаш срама и морал.

 

Ева махнала сърдита,
а Адам я зашлевил.
Бог тогава, без да пита
от блаженства ги лишил.

 

Ева станала студена,
а Адам с горещ инат,
на Балкана се заселил
и умира днес от глад...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??