Новата жена
Новата жена не е типажа
на отминалия вчера век.
Къде е погледът ù?
Погледът на новата жена
е... отвратен.
С тоз поглед,
отместен деликатно настрани,
склонила чело
към самотното си рамо,
приема риска
да посреща ударите неизбежни
на бясното,
неумолимо,
струящото насреща
време.
Една незабележима поза!
Поклон...
Тя в себе си все още
нещо свято пази.
© Стела Флорова Todos los derechos reservados