Начало ново не е ли смъртта?
Когато със живота си приключил
и вече си на път към вечността
какво ли друго може да се случи?
Ще мине ден, ще минат два и три
и всички просто теб ще те забравят.
Понесени от своите мечти
на гроба ти цветя не ще оставят!
Във своя Ад ще страдат, ще горят,
и ще се любят страстно, ще живеят!
С насмешка ти ще гледаш този свят
във който вместо огън само тлеят!
Всеки ще дочака своя ред
за да плати дълга си към съдбата!
Дали ще си отзад или отпред
ще те намери тази със косата
и в смъртоносен танц ще те върти,
последен танц със нея ще танцуваш.
Не ще помогнат хиляди молби
и сам ще видиш колко „скъпо“ струваш!
В живота както си живял, живял,
в смъртта си никой! Просто тленно тяло!
И колкото сега да ти е жал
не можеш да започнеш отначало!
13.06.2019 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados