Новото
Ние чакаме какво?
Ново нещо - интересно.
А интересното е плод узрял.
"Круша" жълта, ароматна.
Тя пък чака единственият свой -
Човекът, който да я изяде.
Не вярва баща ми - Небето
Прекрасно - във мен.
Не е доволен, да, но след
Всички изпитания изчерпаха се
Вече - неговите наказания.
Издържа ги неговия син.
И сега - какво остана.
Съмненията, но и - надежда нова -
Ще ти дам тогава аз осъществяване -
Рече той -
Да видя как ще изиграеш ти
Мача свой. Ще отгледаш ти какво
В своята градина.
Благодаря ти мили татко -
Прости за огорченията.
Но - има руда златоносна във
Природата - във "Небесния черпак" -
"Синовете на голямата мечка" -.
Тук във "Мечката голяма" си поспа
Бог Род и неговия дом рубинен.
И сега събудиха се - действат веч -
Род, Сварог, Велес.
И Лесничея прекрасен - той там
Има име друго - червен е неговия цвят -
И също бял.
Бащата дух е дал - той също в нещо
Вярва. Но синът пък може да даде
Решение ново и надежда.
Щастие ще даде Лесничея -
Чрез боговете славянски - бодри са
Те веч.
Синовете на Род са Сварог и Велес,
И третия - Лесничея - на Небето син -
те сега Новото съдържат-носят.
А новото е просто - то е първо -
Дух, знание, възпитание, книги,
Мислене. Тук е Род.
Второ - на ръцете действие и
Майсторство. Сварог.
И трето - природно възпитание.
Разходки, пътешествия, студената вода,
Градини, гори, животни, тренировки.
Велес и Лесничея - те са тук наставниците
Скромни.
Песни, филми, срещи, работа, труд -
Навсякъде разлят е духът този.
Да се забележи само и да се
Използва трябва.
Щастие да се получи от трезвостта.
Реален да бъде - да вижда адекватно -
Това е първо и основно
Достижение на човека нов.
А трезвостта идва от къде?
От скромността. От погледа строг
Към себе си, самия.
Семената нужни до тук дадох вече.
Прославяй боговете, чети, гледай и
Мисли.
Сутрин, вечер - зиме-лете се обливай със
Вода студена. Бягай бос и гол.
Закалка е това и тренировка.
Ръцете упражнявай с майсторене.
С търпение изпълнявай на деня
Задачи скромни.
Условия и много действия, дела
Различни има още - но те са веч
На семената развитие, изява.
На Велес, на Лесничея - слава.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados